Brudekjoler – Vælg rigtigt

BrudekjolerHvis du snart skal giftes eller bare er en af de mange kvinder, som allerede går og tænker over, hvordan dit bryllup skal holdes når den tid kommer – ja så kan man ikke komme uden om, at brudekjolen er én af de ting, der fylder allermest i mange kvinders bryllups-tanker. Ofte er det nemlig sådan, at bruden og hendes kjole for mange gæster er festens midtpunkt.

Derfor er dét at finde en brudekjole også en længere proces for de fleste. Der skal både tages stilling til hvilken farve, hvilket stof, hvilken stil og hvilket snit den skal have – og her findes der et utal af muligheder.

Farve, stil og størrelse

Farven:
Til det traditionelle bryllup hører der sig som regel en hvid brudekjole til. Traditionen med den hvide bryllupskjoler stammer tilbage fra gamle dage, hvor det blev forventet, at bruden var jomfru på sin bryllupsdag. Derfor repræsenterede den hvide kjole hendes renhed og uskyld. I dag er dette dog ofte ikke tilfældet – men derfor er den hvide farve stadig den mest populære til brudekjolen.

Hvis du til gengæld er til det lidt mere utraditionelle, kan brudekjoler også findes i mange andre farver – lige fra afdæmpede champagnefarver til de mere spraglede farver som eksempelvis rød. Mange vælger desuden en farvet brudekjole, hvis brylluppet har et bestemt tema og kjolen derfor skal passe dertil.

Stilen:
Som med alle andre kjoler, findes brudekjoler også i hundredvis af forskellige snit og stile. Det giver bruden mulighed for, at finde den model som passer bedst til hendes krop. For eksempel findes der gode råd til hvilke kjoler der klæder en rund figur eller en meget slank figur bedst. Du kan med fordel finde nogle gode guider på nettet, inden du tager ud for at prøve kjoler.

Om man er til perler, palietter eller lignende er forskelligt fra kvinde til kvinde. Du kan evt. se på nogle kjoler med forskellige stile, hvis ikke du er helt sikker på, hvilken stil du selv er til.

Køb nyt, brugt eller udlejning?

Om kjolen skal være ny, brugt eller lejet kan afhænge af flere ting. Oftest vil det nok være budgettet der sætter grænsen, da en ny kjole godt kan være en dyr fornøjelse – især hvis man ønsker sig en designer-kjole eller en skræddersyet kjole. Hvis ikke budgettet tillader det, findes der dog også andre alternativer.

Da brudekjolen som regel kun skal bruges én gang (selvom nogen bliver gift flere gange, vælger mange at købe en ny kjole anden gang). Derfor er der gode muligheder for at købe en brugt brudekjole, hvis man kan finde en som passer i stil, størrelse og farve.

Et andet alternativ til en ny brudekjole kan også være udlejningskjoler. Mange firmaer tilbyder i dag, at du kan leje en kjole til større begivenheder. På den måde kan du bære en lidt dyrere kjole på bryllupsdagen uden at springe budgettet.

Butik eller online?

Når det handler om køb af brudekjoler, vil det på mange punkter være at foretrække at handle i de fysiske butikker. Her har du mulighed for at prøve flere forskellige kjoler, se hvilke snit der klæder dig eller hvilken størrelse du skal have. Derudover er det også en stor hjælp at have ekspedienter omkring dig, som kan give gode råd og vejledning. Til gengæld kan internettet være en god måde at hente inspiration på, inden du går på brudekjole-indkøb.

Links:

Om brudekjoler og farveguide: http://www.bryllupsklar.dk/wedding/brudekjole.htm *
Guide om størrelse og form: http://www.bryllupsklar.dk/wedding/brudekjoleguide.htm *
Udlejning af brudekjoler: http://www.bryllupsklar.dk/bryllup/toejudlejning.htm *

*Kræver at man logger ind som bruger – gratis at oprette

om Mia

Som mange andre kvinder, har Mia en forkærlighed for tøj og kjoler i særdeleshed. Med siden Festkjoler.org har Mia fået sat ord på sin passion og vil nyde at dele denne med alle dem der har det på samme måde.