Bryllupskjoler – Udvalg

Når det handler om store og festlige begivenheder, er bryllupper en af de ting der er svære at komme uden om. Her samles store dele af familien ofte for at tage del i glæden og festen har for manges vedkommende taget flere måneder at planlægge. Derfor er bryllupper også ofte en fest, hvor man klæder sig lidt ekstra fint på. Når det handler om tøj til både bruden og hendes kvindelige gæster, findes der rigtig mange muligheder for at finde den rigtige kjole.

Inden du leder efter kjolen, bør du overveje om festen er mere formel eller uformel, da stilen på kjolen bør passe til lejligheden.

Brudekjoler

Hvilken brudekjole man gerne vil have, kan ofte være en svær beslutning og den rigtige kjole kan tage lang tid at finde. Der findes uendeligt mange muligheder med hensyn til farve, stil, snit, osv. Desuden skal der også tages stilling til, om kjolen skal være ny, om man vil købe en brugt kjole eller leje en.

En ny kjole har den fordel, at udvalget er større og du har mulighed for at prøve mange forskellige kjoler, før du vælger hvilken en det skal være. Derudover er der også gode muligheder for at få hjælp og vejledning af ekspedienterne i butikken. Hvis der er budget til det, kan man med en ny kjole også vælge at få den skræddersyet, så den passer præcis til dig.

Farve, stil og størrelse:

Den mest brugte farve til brudekjoler i dag er hvid – den farve som stammer fra gamle dages syn på bruden som værende ren og uskyldig på bryllupsdagen. Derfor opfattes hvid som den mest traditionelle farve. Det er dog de seneste år blevet mere brugt at brudekjolen har andre farver – det kommer blandt andet an på hvilken slags fest der holdes (fx om der er tema).

Med hensyn til kjolens stil er der også mange muligheder. På nettet kan man finde gode råd til, hvilket snit der passer til forskellige kropsforme. Ellers er det altid en god idé at prøve nogle forskellige kjoler til at starte med, for på den måde at finde ud af, hvad der passer til en selv.

Brudepigekjoler

Hvis der til brylluppet skal være brudepiger (børn), har mange brudebutikker også et stort udvalg af sådanne kjoler. Stilen til denne/disse kjoler afhænger, som med brudekjolen, også af hvilken slags fest der er tale om.

Nogle har også tradition for at bruden har brudepiger (voksne) – som f.eks. veninder, søstre eller lignende, som bærer lignende eller helt ens kjoler. Sådanne kjoler kan også findes i nogle brudebutikker. Der kan også ledes i butikker med almindelige selskabskjoler eller de kan special-laves.

Kjoler til øvrige gæster

Hvis du skal til bryllup – og ikke er hverken brud eller brudepige, er mulighederne også mange. Landet over findes der special-butikker, som har et bredt udvalg af fest og selskabskjoler til større begivenheder.

Farve og stil til kjolen afhænger selvfølgelig af din personlige smag, men hvis brylluppet har et bestemt tema bør kjolen passe til det. Derudover kan det også være forskelligt om bryllupsfesten er mere formel eller uformel, eller om der er tale om et stort eller intimt bryllup. Hvis stilen er mere afslappet, kan selskabskjoler måske virke for voldsomme.

Priser

Kjoler til bryllupper kan findes i alle prisklasser. Hvis det er en mere formel fest med selskabskjoler er det ofte dyrere end en mere “almindelig” festkjole. For at få en idé om prislejerne inden du køber en kjole, kan du søge efter lignende kjoler på nettet.

Links:

Brudekjoler: bryllupsklar.dk/bryllup/brudekjoler.htm *
Brudepigekjoler: bryllupsklar.dk/bryllup/brudepigekjoler.htm *
Selskabskjoler: divadore.dk
Tøjudlejning: bryllupsklar.dk/bryllup/toejudlejning.html *

*Kræver at man logger ind som bruger – gratis at oprette

om Mia

Som mange andre kvinder, har Mia en forkærlighed for tøj og kjoler i særdeleshed. Med siden Festkjoler.org har Mia fået sat ord på sin passion og vil nyde at dele denne med alle dem der har det på samme måde.