Gallakjoler – Online køb

GallakjolerHvis du er blevet inviteret til galla-fest, er det allervigtigste til sådan en aften, at finde den rigtige kjole – for piger i hvert fald. Det gælder både for kjolens form, farve og design.

Til sådan en galla-fest er stilen mere formel end ved andre slags fester, da invitation til galla hentyder til at festen foregår i kjole og hvidt (jakkesæt). Traditionelt anses galla som begivenheder, hvor personer som er ansat i hoffets tjeneste (fx militæret) skal iføre sig deres gallauniform og gallafesten har tidligere kun været set blandt de kongelige og de adelige. Derfor var tøjet der blev båret til sådanne fester en måde at vise sin status på. Kongehuset bærer den dag i dag stadig gallakjoler ved alle større begivenheder.

Den helt traditionelle gallakjole er derfor en hellang kjole med tyl skørt under som giver mere vidde og fylde – jo større jo finere. I dag bruges idéen om skørter til gengæld ikke så meget og gallakjoler har derfor ikke nødvendigvis et bredt skørt. Der er dog alligevel oftest tale om hellange kjoler når det drejer sig om galla.

Farve, stil og længde

Når det drejer sig om farve og stil til din gallakjole, er det i princippet kun fantasien der sætter grænser. Gallakjolerne fås i hundredvis af farver, snit og designs, så mulighederne er gode for at finde en der falder i netop din smag. Længden på kjolen er, som før nævnt, oftest hellang – eller minimum med en længde der går under knæet.

Med hensyn til hvilken form/snit kjolen skal have, findes der flere guides på internettet, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der klæder din figur bedst.

Priser

Da gallakjoler kan findes i mange forskellige stile spænder priserne også vidt. Derfor kan gallakjoler findes til alt lige fra 500 kr. til 30.000 kr. En ”almindelig” (gennemsnitlig) gallakjoler koster dog oftest mellem 1500 og 3000 kr.

Hvis ikke du har råd til at købe en ny gallakjole, kan du også prøve at se om du kan finde en brugt kjole billigere. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være svært at finde en kjole der passer i både farve, stil og størrelse.

Desuden har du også mulighed for at leje en gallakjole flere steder, hvis du gerne vil have en lidt finere kjole, men kun skal bruge den for én aften og derfor ikke vil investere i en ny kjole.

Butik eller internettet?

Som med alt andet tøj, findes der i dag mange udbydere på nettet som sælger galla og selskabskjoler. Her er det nemt og overskueligt at surfe rundt på hjemmesiderne og undersøge det store udvalg af kjoler som nettet tilbyder.

Men med en ting som gallakjoler, er køb over internettet måske ikke den bedste løsning. Der er nemlig ikke de samme fordele som ved at købe kjolen i en butik. For det første giver butikken dig en bedre mulighed for at prøve flere forskellige kjoler og sammenligne, for at finde ud af, hvilken en der passer bedst.

Desuden har de fysiske butikker også den fordel, at du kan få råd og vejledning af butikkens ekspedienter, hvis der er noget du er i tvivl om. Nogle butikker (special-butikker) tilbyder endda at lave småting om på kjolen, for at få den til at passe helt præcist.

Links:

Gallakjoler (online og butik): tp-kjoler.dk
Udlejning af gallakjoler: amor-udlejning.dk/P8658.asp#6
Skræddersyet kjole: skraeddersyet.dk

om Mia

Som mange andre kvinder, har Mia en forkærlighed for tøj og kjoler i særdeleshed. Med siden Festkjoler.org har Mia fået sat ord på sin passion og vil nyde at dele denne med alle dem der har det på samme måde.