Nytårskjoler

NytårskjolerDen 31. december hvert år – nytårsaften, er den ene aften om året hvor de fleste holder en lidt større fest end normalt. Her fejrer man både det gamle år, som lige er gået, og det nye år som man går ind i. Det betyder for de flestes vedkommende, at man samles med familie, venner og bekendte til en nytårsmiddag efterfulgt af nytårsfest og selvfølgelig festens højdepunkt – klokken 24:00, hvor der landet over fyres fyrværkeri af.

Og til sådan en fest må man selvfølgelig klæde sig lidt finere end sædvanligt. For mange kvinders vedkommende betyder det, at de skal på jagt efter den helt rigtige nytårskjole.

Farve og stil

Til en nytårsfest er stilen ofte lidt mere formel end til mange andre fester. Derfor bærer mange nytårskjoler præg af en mere formel stil og det betyder at (klassiske) nytårskjoler ofte er hellange. Derudover kan man mere generelt om stilen på nytårskjoler sige, at de ofte er mere glamourøse end til mange andre begivenheder. Det ses ved, at kjolerne ofte er besat med perler, palietter eller andet der glimter. Dette giver en lidt mere festlig stemning.

Med hensyn til farver og print, så findes der ingen bestemmelser for, hvad der passer bedst. En nytårskjole kan findes i alle farver og afhænger derfor helt af ens egen stil.

Hvis ikke den nytårsfest du skal til er helt så formel, så findes der også andre alternativer til kjolen. En kortere, mere almindelig festkjole kan også sagtens bruges nytårsaften – den kan eventuel gøres lidt mere nytårsagtig med noget glimtende tilbehør.

Det vigtigste ved at være på nytårskjole-jagt er dog, at huske på, at det ikke er alle der har samme smag. Så hvis ikke du er til lange kjoler eller til perler og palietter, så kan du sagtens finde på noget andet og mere klassisk (mindre glamour).

Ellers er det også vigtigt når du køber kjole – til såvel nytår som mange andre ting – at du finder ud af hvilken type kjole der passer til din figur. Derfor kan du med fordel finde nogle guides på internettet, som fortælle hvad der klæder og ikke klæder lige netop din kropstype.

Priser

Prisen på din nye nytårskjole afhænger af hvilken type kjole du leder efter. Er du på udkig efter den klassiske, lidt formelle kjole som minder lidt om galla-kjoler, så er det en lidt dyrere fornøjelse. En lidt billigere gallakjole kan findes til omkring 500 kr., men ellers ligger de typisk mellem 1500 og 3000 kr. Hvis ikke du har råd til at købe en ny kjole, kan du være heldig at finde en brugt der passer til dig.

En anden mulighed, hvis du skal til en af de meget formelle fester og gerne vil klæde dig lidt dyrere på, findes der flere butikker som udlejer selskabskjoler til sådanne lejligheder. Søg evt. på nettet for at finde ud af, hvor der ligger en butik i nærheden af dig.

Er du derimod på udkig efter en lidt mere almindelig, kortere festkjole, kan de findes fra omkring 300 kr. og opefter.

Som med tøj generelt, er det nu blevet meget nemmere at købe over nettet. Men med nytårskjoler (galla/selskabskjoler) er det altid en god idé, at kunne prøve kjolen på for eventuelt at kunne få rettet småting til. Derfor vil en fysisk butik være at foretrække til nytårskjole-indkøbet.

Links:

Figur-guide: http://www.slankedoktor.dk/artikler/mad/3561/kled-dig-efter-din-kropstype.aspx
Farve-guide: http://www.storynet.dk/Toesetips/Hvilken_farve_passer_til_dig.aspx
Gallakjoler: http://www.kjolehuset.dk/shop/gallakjoler-432c1.html
Festkjoler: http://www.asos.com/Women/Dresses/Evening-Dresses/Cat/pgecategory.aspx?cid=8857#parentID=-1&pge=0&pgeSize=20&sort=3

om Mia

Som mange andre kvinder, har Mia en forkærlighed for tøj og kjoler i særdeleshed. Med siden Festkjoler.org har Mia fået sat ord på sin passion og vil nyde at dele denne med alle dem der har det på samme måde.