Sommerkjoler 2011

SommerkjolerNår sommeren kommer og vejret er varmt, betyder det for mange piger, at det endelig er tid til at finde sommerkjolerne frem. Men hvad kendetegner egentlig en god sommerkjole og hvor kan de købes?

Svaret på dette spørgsmål er meget svært at finde, da sommerkjoler findes i et utal af stile, længder, farver, osv., – der findes en kjole til enhver begivenhed. For der er selvfølgelig forskel på, om det er en hverdagskjole eller en lidt finere kjole man er på udkig efter.

Sommerkjolen anno 2011

Da sommerkjoler fås til enhver smag, er det måske mest interessant, at se på hvilke kjoler der er fremme i 2011.

Et populært snit/form, er en kjole som sidder til i taljen – evt. med elastik eller lignende – mens den nedre del af kjolen, som derfor allerede starter ved brystet, er ret løs. Denne type kjole kan findes i alle typer butikker og ses i mange forskellige afskygninger.

En anden type kjole der er meget populær til sommeren 2011 er maxi-kjoler – en “mode” der startede sidste forår. En maxi kjole er en hellang, men ofte stadig luftig kjole i alverdens farver og print, som både passer til stranden, til hverdag og til fest.

Med hensyn til farver og print i år 2011, er blomster stadig meget brugt til sommerkjoler (som de har været de seneste år). Derudover bruges der også mange andre mønstre her til sommer og striber er især blevet populære.

I modsætning til tidligere år hvor farverne var meget dæmpet (pastel-farver mv.) ses der nu mange stærkere farver – blå, turkis, gul, eller rød. Disse farverige kjoler bliver dermed meget friske og sommeragtige.

Stil og farver

Generelt er der, når det handler om sommerkjoler, ikke ret mange grænser for, hvilke farver de har. Kjoler kan findes i stort set alle farver og print og det er derfor kun din egen smag og fantasi der sætter grænser.

På trods af sommerens mange farver, er det klassiske look i sort og hvid stadig på mode. Det ses dog ofte blandet med en lille smule farve, da farve giver det et mere tydeligt præg af sommer.

Mere generelt om sommerkjoler, kan det siges at stilen oftest er meget afslappet. Derfor findes der mange kjoler med løs pasform og et mere luftigt look.

Priser

Med hensyn til prisen på sommerkjoler, så findes der lige så mange forskellige priser som der findes kjoler.

Hverdagskjoler og maxikjoler kan sagtens findes til 200-300 kr., men hvis du er mere til designer-mærker er kjolerne selvfølgelig en del dyrere.

Butik eller køb online

Sommerkjole-udvalget er i sommermånederne stort i diverse tøjbutikker og det er derfor nemt at shoppe efter kjoler i de fysiske butikker. Det giver også den fordel, at du har mulighed for at prøve kjolerne inden du køber dem.

Til gengæld er udvalget af kjoler meget større på nettet og er findes efterhånden hundredvis af forskellige hjemmesider som sælger kjoler – både billige og dyre. Ulempen ved at købe kjoler online er, som med tøj generelt, at du ikke kan prøvet tøjet, inden du køber det.

En anden fordel ved internettet er også, at der er bedre mulighed for at finde kjoler i flere forskellige størrelser, da nogle af de fysiske butikker nogen gange har et lidt begrænset udvalg af størrelser.

Om man vælger at købe på den ene eller den anden måde er meget forskellig, og det afhænger derfor af, hvad du selv har det bedst med.

Links:

Forårsmode 2011 (gælder også sommer): http://tojmode.dk/2011/01/forar-og-farver/
Maxikjoler: http://woman.dk/article/37277-15-magelose-maxi-kjoler/gallery/211802
Kjoler online: http://nelly.com/dk/t%C3%B8j-til-kvinder/t%C3%B8j/kjoler/?gclid=CMiB0pS2vKgCFUGHDgoddk4JBQ

om Mia

Som mange andre kvinder, har Mia en forkærlighed for tøj og kjoler i særdeleshed. Med siden Festkjoler.org har Mia fået sat ord på sin passion og vil nyde at dele denne med alle dem der har det på samme måde.